2024-es ESZK Nyári Szakmai Gyakorlat programban részt vevő cégek

AVM Mérnökiroda Kft.

Az AVM Mérnökiroda Kft. 2010 januárjában alakult. A cégalapítás azt követően történt, hogy a Schneider Electric Hungária Zrt. 2009 decemberében úgy döntött, hogy megszűnteti tervezési tevékenységét. Az AVM Mérnökirodát a korábban a Schneider Electric tervező irodáját alkotó, átlag 15-20 év tervezési gyakorlattal rendelkező villamosmérnökök hozták létre.

Az állandó dolgozói létszám a kezdeti négy főről 2018-ra nyolc főre duzzadt, most épp heten dolgoznak nálunk aktívan.

Az iroda 100%-ban az abban dolgozó mérnökök tulajdonában van.

A cég főleg a magyar piacon talált partnerekre, de megbízóin keresztül megjelent a nemzetközi piacon is. Terveztünk kapcsolóberendezést Finnoszágba, Lettországba, Irakba, Ománba és Gibraltárra, de megfeleltünk a speciális igényekkel bíró brit és vietnámi piacon is.

Magyarországon főként erőművekben és nagyobb ipari létesítményekben dolgoztunk és dolgozunk.

Működésünk 14 éve alatt foglalkoztunk hő-, fűtő-, nap-, víz geotermikus erőművekkel. Sok magyar erőmű polcain ott vannak a terveink, ilyen a Pécsi Erőmű, a Fővárosi hulladékhasznosító, a Kelenföldi erőmű, a Dunamenti Erőmű, a Szakolyi Erőmű, a Turai geotermikus erőmű, a Zuglói erőmű vagy a Kazincbarcikai BC erőmű. 

avm-mernok.hu

Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. 

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. célja a hazai vállalatok versenyképességének és hatékonyságának növelése sikeres innováció és technológiatranszfer révén, szoros együttműködésben vezető hazai és külföldi partnerintézményekkel. Megrendelőink számára – ez jelenleg több mint 200 vállalatot jelent – komplex tudományos és műszaki megoldásokat kínálunk több szakterületen, amelyek hozzájárulhatnak versenyképességük növeléséhez.

Az Energetikai Divízió fókuszterületei a villamos energetika és az épületenergetika, ezen belül az energiahatékonyság, a rugalmassági vezérlések, a HVAC rendszerek, az egyedi igényeket kielégítő mérés- és vezérléstechnikai rendszerek kutatása és fejlesztése, megújuló energetikai rendszerek vizsgálata, az ipar, szolgáltatások, egészségügy, oktatás, épületenergetika, villamos energetika területén alkalmazható IoT- és távolról vezérelhető rendszerek fejlesztése, EMC szakértői tevékenység.

bayzoltan.hu

BIMeXpert Kft.

Épületgépész tervezőiroda, talán a legerősebb BIM-es háttérrel az országban.

bimexpert.hu

Electron Holding Zrt. 

Az Electron Holding Zrt. egy integrált energetikai vállalat, melynek tevékenysége a projektfejlesztéstől, a tervezésen, kivitelezésen, üzemeltetésen, energiatermelésen át egészen a kereskedelemig, az on-site illetve off-site PPA szolgáltatásig és a rendszerszintű villamos-energia szabályozásig terjed. 

A Társaság portfoliója főleg magyarországi fotovoltaikus naperőművekből áll, de fejleszt akkumulátoros szabályozói központokat, szélerőműveket és zöld hidrogént termelő projekteket. A Vállalat célja, hogy a CEE régió egyik meghatározó, integrált megújuló energia termelő vállalata legyen a következő évtizedben. Jelenleg több nagy nemzetközi projektet is fejlesztünk, például egy 100 MW-os naperőművet Bataron, illetve hasonló kapacitással rendelkező szélerőművet Szerbiában. 

electronholding.com

E.ON Hungária Zrt.

Az E.ON Hungáriánál minden nap a fenntarthatóbb holnapért dolgozunk. 

Mi vagyunk az első nagy cégcsoport Magyarországon, ami  kiemelt figyelmet fordít a jövő fenntartható energiájának mindhárom üzleti területére: az energiahálózatokra, a megújuló energiára és az ügyfeleinknek kínált előremutató és egyszerű megoldásokra is. 

Az E.ON Hungária a nemzetközi E.ON Csoport tagja. A nemzetközi E.ON Csoport Európa egyik legnagyobb energiahálózat- és energiainfrastruktúra-üzemeltetője, és több mint 50 millió ügyfél számára kínál innovatív megoldásokat.

eonkarrier.hu

EnergyHub Energetikai Tanácsadó Kft. 

Cégcsoportunk az energiafelhasználás teljes értékláncán keresztül nyújt hasznos segítséget, szakmai támogatást vállalatok és intézmények számára. Célunk, hogy ügyfeleink mind az energiaköltségek, mind pedig az energiafelhasználás csökkentése által versenyelőnyhöz jussanak, és érdemi lépéseket tegyenek a fenntarthatóság felé. Legfontosabb szolgáltatásaink: energetikai szakreferens, energetikai audit és ESG, energia beszerzés, energiahatékonysági kötelezettségi rendszer, almérés és energiamonitoring és fenntarthatósági stratégiák készítése. Tanácsadóként felelősségünknek érezzük, hogy ne csak lekövessük a trendeket, hanem ügyfeleinkkel alakítsuk azokat és új irányokat is megmutassunk. Az elmúlt 13 évben munkatársaink száma 100 fölé emelkedett, ebből 70 mérnök kolléga segíti ügyfeleinket az energetika és fenntarthatóság összes releváns területén. 

energyhub.hu

Energy Network Solutions Kft.

Az Energy Network Solutions Kft. villamosipari és energetikai megoldásokat megvalósító, 1994. óta működő vállalkozás, melynek tulajdonosa az Európában piacvezető VINCI cégcsoport. Stabil hátterének köszönhetően a magyar piac egyik meghatározó és folyamatosan fejlődő vállalkozása, mely változatos feladatokat, releváns tapasztalatot és szakmai fejlődési lehetőséget kínál mind tapasztalt szakemberek, mind lelkes pályakezdők számára.

Székhelyünk Törökbálinton, telephelyeink Salgótarjánban, Kiskunhalason és Gyöngyösön találhatóak.

omexom.hu

Equans Magyarország Energetikai és Épületgépészeti Kft.

Az EQUANS cégcsoport tagvállalatai az energetikai és az épületgépészeti piac meghatározó szereplői Magyarországon. Olyan komplex és környezetbarát energetikai megoldásokat nyújtó vállalatcsoport, amely a projektötlet megvalósulását a tervezéstől a kivitelezésen át egészen az üzemeltetésig, karbantartásig és a teljes körű energiaszolgáltatásig tudja biztosítani.

equans.hu

F4STER – Future 4 Sustainable Transport and Energy Research Institute Zrt. 

A F4STER – Future 4 Sustainable Transport and Energy Research Institute Zártkörűen Működő Társaság 2020-ban alakult azzal a céllal, hogy a mobilitással és energetikával kapcsolatos kutatás-fejlesztési tevékenysége révén komplex, interdiszciplináris válaszokat kínáljon a globális kihívást jelentő környezeti és gazdasági fenntarthatóság kérdéseire.

A fenntarthatóságot érintő kérdések egyik fontos eleme az európai villamos-energia szektor jelenleg zajló átalakulása, mely a megújuló energiaforrások részarányának növekedésében, az európai villamosenergia-hálózatok összekapcsolásában, valamint a fenntarthatóság irányába mutató uniós direktívák elfogadásában is megnyilvánul. A cég alapítói jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek olyan átfogó európai projektet kidolgozásában és megvalósításában, amelyek egyrészt elősegítik a határokon átnyúló villamosenergia-hálózatok összeköttetéseinek fejlesztését és a megújuló energián alapuló megoldások integrálását, másrészt a fenntarthatóság fontos feltételeként a jelenleg rendelkezésre álló távvezetéki kapacitás bővítését, valamint a piaci folyamatok szorosabb összekapcsolása révén a rugalmasabb villamosenergia-szállítást.

Az erőforráshatékony és reziliens gazdasági és társadalmi modellek kiépítésére az energetika szektor és a közlekedési ágazatok együttes innovációja révén kerülhet sor. A F4STER – Future 4 Zrt. ennek érdekében olyan kutatási és innovációs projekteket is igyekszik előmozdítani, amelyek a kibocsátáscsökkentésen túl a mobilitási minták és felhasználói magatartás változásait vizsgálva a fenntartható városi mobilitást állítják középpontba.

Cégünk tevékenységét az érintett ágazatokban szerzett kiterjedt nemzetközi kapcsolatai révén valósítja meg, mely magában foglal számos európai kutatószervezetet, labort, egyetemet, elosztóhálózat üzemeltetőt, átvételi rendszerirányítót, tömegközlekedési szervezetet, valamint magánvállalatot. 

f4ster.hu

Galambos Energetikai Mérnökiroda Kft.

5 fős független energetikai tervező mérnökiroda hőenergetikai/gépészmérnöki tervezési feladatok elvégzésére, ipari meleg- és hidegenergia rendszerek felmérési, koncepió-, engedélyezési és kiviteli tervei elkészítése, AutoCAD és MS Office használattal.

gekft.hu

Ganz Transzformátor és Villamos forgógép gyártó Kft. 

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. a három kiváló mérnök (Bláthy Ottó, Zipernowszky Károly és Déri Miksa) által több mint 140 éve lefektetett alapokra épít: az üzem az 1844-ben Ganz Ábrahám által alapított, majd később Ganz Villamossági Művek néven működő vállalatcsoport örökségét viszi tovább.


2020 óta vállalatunk száz százalékban hazai tulajdonban áll. Az energiatermelés- és elosztás területén egyik legismertebb névként közel 200 éves múltunkra támaszkodva, egyúttal napjaink korszerű tervezési és modern technológiai megoldásaival állítjuk elő egyedi termékeinket.


A egyedi villamos gép (transzformátor, motor és generátor)gyártással foglalkozunk. Tipikusan egyedi tervezésekkel, melyekből pár darab készül. 

ganzelectric.com/rolunk/ 

Greentech Energy Kft.

A Wätas és Secespol és GeoCollekt hőcserélők disztribútoraként lamellás, forrasztott és szerelt lemezes, csőköteges hőcserélőket valamint füstgáz hőcserélőket, és talaj-folyadék hőcserélőket kínálunk ipari alkalmazásokhoz. Forgalmazunk Wätas, légforrású, monoblokkos, propán töltetű, hűtő-fűtő, inverteres, folyadék hőszivattyút.

greentechenergy.hu 

fustgazhocserelo.hu 

watas.hu

ID Energy Group

A spanyol ID Energy Group tagjaként, nagy tapasztalattal rendelkezünk a megújuló energiaforrások területén. Magyarországon a napenergia és az energiahatékonyság a fő küldetésünk, azonban további energia típusokkal, mint a szél és a biogáz/biometán is tágul üzleti tevékenységünk.

Dinamikusan fejlődő globális tevékenységünk továbbá elérhető még Spanyolországban, Olaszországban, Horvátországban, Szerbiában, Lengyelországban, Romániában és Chile-ben, ahol a legkorszerűbb technológiákat követve fejlesztjük, építjük és működtetjük erőműveinket. 

idenergy.group/en

IPSOL Rendszerház Zrt. 

Energetikai tanácsadó mérnökiroda.

ipsol.hu 

IsoteQ Block Kft. 

Építőanyag-gyártás, tervezés, kivitelezés. 

isoteq.hu 

Konkoly és Kis Mérnöki Iroda Kft. 

A Konkoly és Kis Mérnöki Iroda Kft. magyar állampolgárságú természetes személyek által 1990-ben alapított gazdasági társaság. Az évek során mindvégig, és jelenleg is a társaságnál főállásban közreműködő, magyar állampolgárságú természetes személyek a tulajdonosok. A társaság tevékenységi körét kezdetektől az irányítástechnikai és erősáramú villamos berendezések, rendszerek tervezése alkotja. A kezdéskor az erősáramú villamos tervezés volt a meghatározó, jelenleg azonban már az irányítástechnikai tervezés tesz ki nagyobb részt, a gyors műszaki fejlődésnek köszönhetően.

Feladataink gyakorlatilag teljes egészét a Paksi Atomerőművi, kis részben a Paks II. Atomerőművi  tervezési feladatok alkotják. Jelenleg ~40 villamosmérnök tervező Kollégával rendelkezünk, akik budaörsi és paksi saját tulajdonú, modern irodaházakban dolgoznak.

kekkft.hu

Manitu Solar Kivitelező Kft. 

Napelemes rendszerek tervezésével/telepítésével/szervizelésével foglalkozunk. 

napelem.net 

MÁV Zrt.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt. 

karrier.mavcsoport.hu 

Mavir Zrt.

A MAVIR felel a magyarországi villamosenergia-rendszer működéséért, az ellátásbiztonságért, vagyis az áramtermelés, kereskedelem, illetve fogyasztás pillanatnyi egyensúlyának fenntartásáért. Hosszabb távú előrejelzést és napi, illetve napon belüli menetrendet készít a termelés, kereskedelem és a felhasználás alakulásáról. Feladatai közé tartozik az átviteli hálózat üzemeltetése, fejlesztése és karbantartása, valamint a villamosenergia-piac működtetése és ellenőrzése. Az átviteli infrastruktúra fejlesztésére, a fogyasztókat közvetlenül kiszolgáló elosztótársaságokkal közösen közép és hosszútávú terveket készít évente az ellátásbiztonság fenntartásához szükséges hálózatfejlesztésről.

karrier.mavir.hu

MET Central Europe

A MET CE tevékenységi körének három fő pillére a földgáz- és villamosenergia-termék kiskereskedelmi értékesítése, a földgáz-nagykereskedelem és az energiahatékonysági szolgáltatások. 

hu.met.com

MVM csoport

Az MVM Csoport meghatározó szereplője a magyar energiarendszernek, sikeres és versenyképes tevékenységével fontos szerepet vállal az ország energiastratégiai céljainak megvalósításában. Az MVM Csoport egyre bővülő portfóliója lefedi a teljes magyar energetikai szektort. Kiegészítő szolgáltatásaival (pl. informatika, pénzügyi és biztonsági szolgáltatások) felkészült az egyre összetettebb fogyasztói igények teljes körű, egy kézből történő kiszolgálására. 

mvm.hu

NUBIKI Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet

Intézetünk legfontosabb tevékenysége nukleáris létesítmények - elsősorban, de nem kizárólagosan atomerőművek - biztonságának elemzése és értékelése. Feladataink döntő többsége alkalmazott kutatás-fejlesztés, a fejlesztési eredményeink alkalmazása, elemző mérnöki tevékenység és tanácsadás, szakvélemények készítése, valamint számítógépes adatfeldolgozás és szoftverfejlesztés. Determinisztikus és valószínűségi megközelítésben is végzünk nukleáris biztonsági elemzést.

nubiki.hu

ON-ENERGY Kft.

Energiaközösségek szervezése, működtetése, SCADA rendszerek fejlesztése, energetikai elemzések készítése.

onergy.hu

Országos Atomenergia Hivatal 

Az Országos Atomenergia Hivatal feladata az atomenergia kizárólag békés célra való alkalmazásával, a nukleáris létesítmények és a radioaktívhulladék-tárolók, továbbá a nukleáris és más radioaktív anyagok szállításához használt konténerek biztonságával és sugárvédelmével, valamint azok védettségével összefüggő hatósági feladatok ellátása. Az OAH általános építésügyi hatósági és építésfelügyeleti jogkörrel rendelkezik a nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók biztonsági övezetében elhelyezkedő építményekre vonatkozóan. Új nukleáris létesítmény esetén az OAH felügyeli a teljes létesítési folyamatot, a telephely vizsgálatának módszertanától kezdve az üzembe helyezésig és üzemeltetésig. 

haea.gov.hu 

Paks II. Zrt.

A Paks II. Atomerőmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Paks II. Zrt.) fő célja az új paksi telephelyű atomerőművi blokkok létesítésének előkészítése, a szükséges engedélyek beszerzése, a beruházás lebonyolítása, majd az új blokkok üzemeltetése.

A Paks II. projekt jelentősen hozzájárul a nemzetgazdaság növekedéséhez, illetve Magyarország biztonságos, megfizethető árú és klímabarát villamosenergia-ellátásának fenntartásához.

A hazánkban termelt villamos energia felét, a felhasznált áram harmadát jelenleg is a működő atomerőmű biztosítja. A két új paksi blokk a nukleáris energiatermelés hosszú távú fenntartására hivatott.

Az új atomerőművi blokkok létesítése az évszázad ipari beruházása Magyarországon.

Az építkezés időszakában, csúcsidőben mintegy tízezer embernek ad majd munkát, és további 10-15 ezer munkahely létesülhet a kapcsolódó feladatoknak és munkáknak köszönhetően országszerte.

A Paks II. Zrt célja, hogy egy olyan, a kor legszigorúbb elvárásainak megfelelő, kiváló műszaki színvonalú, biztonságosan működő erőmű épüljön fel, amely évtizedekig hozzá tud járulni Magyarország klímabarát villamosenergia-ellátásához, lendületet adva a magyar ipar, kereskedelem és oktatás fejlődésének.

paks2.hu

Planet Energy Magyarország Kft.

Épületek energetikai korszerűsítését, illetve megújuló energia hasznosítását szolgáló beruházások teljeskörű műszaki előkészítését végzi, valamint független energetikai mérnöki tanácsadást nyújt. Cégünk a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatalnál bejegyzett Nagyvállalati Auditor és Energetikai Szakreferens vállalat.

Tevékenységeink:

planets.hu

Powerie Kft.

A Powerie Kft. egy fiatal mérnöki csapat által létrehozott vállalkozás, amelynek tagjai az Energetikai Szakkollégiumban ismerték meg egymást. Vállalatunk célja az energetikai rendszerek kiskereskedelme és építése mellett, egy innovatív, dinamikus energetikai tanácsadó iroda működtetése. Missziónk, hogy ügyfeleink számára feltárjuk azokat a lehetőségeket a mai gyorsan változó ipari környezetben, amelyek hozzásegítik őket fenntartható, jövedelmező és jól működő stratégiai víziók és energetikai megoldások kialakításához.

powerie.hu

PwC Magyarország Kft.

Legfőbb törekvésünk, hogy megoldásokat találjunk azokra a bonyolult üzleti problémákra, amelyekkel a vezető nemzetközi és hazai társaságok, közintézmények, illetve társadalmi szervezetek naponta szembesülnek. A PwC fő feladatának tekinti, hogy tanácsadói szolgáltatásaival partnerei eredményességét növelje, üzleti sikereit elősegítse.

pwc.com

S-6 Mérnök Kft. 

Cégünk irányítástechnikai és villamos erőátviteli tervezéssel, valamint folyamatirányító rendszerek programozásával, üzembe helyezésével foglalkozik. Dolgozunk autógyárakban, erőművekben, vegyipari és élelmiszeripari üzemekben. Létszámunk 15-20 fő. 

s6mernok.hu 

Trans Lex Work Kft. 

32 éve működő, magyar tulajdonú családi vállalkozás. Fő tevékenységi körünk a forgógépek karbantartása, telepítése, beüzemelése és rezgésdiagnosztikai felügyelete, akkreditált laborunkban évente több mint 3000 gépet mérünk. 

tlw.hu 

TrendEn Energetika Kft.

Célunk az energia termelésével, szállításával, elosztásával és kereskedésével kapcsolatos komplex műszaki szakértői, tervezési és tanácsadási szolgáltatások nyújtása az energiapiac szereplői részére. Mindezt a hazai piaci adottságok átfogó ismeretével és figyelembevételével, a regionális, illetve nemzetközi tendenciákkal összeegyeztethető módon. Ügyfeleink között megtalálhatók az energetikai értéklánc legtöbb szintjének szereplői. 

Leendő gyakornokaink lehetőséget kapnak arra, hogy energetikai ismeretek mellet IT megvalósítási projektek működésével, tervezésével és menedzsmentjével kapcsolatos tapasztalatokra is szert tegyenek szakértő kollégáink mentorálásával. 

trenden.hu

Voltrack Energy Kft.

A Voltrack cégcsoport széles körben van jelen a magyar energetikában: naperőmű üzemeltetés és projektfejlesztés, biogáz erőmű újraindítás és üzemeltetés,  származási garancia értékesítés, villamosenergia rendszer kiegyenlítő szolgáltatás (mFRR és aFRR) nyújtása saját aggregátoron keresztül, szabályozási célú villamoskazán üzemeltetés és projektfejlesztés, közeljövőben: energiatároló üzemeltetés és projektfejlesztés.

voltrack.hu

VPP Solar Kft.

Energetikai Projektek fejlesztésével, kivitelezésével, komplex Energetikai Megoldások fejlesztésével, valamint Energia Menedzsmenttel foglalkozó dinamikusan fejlődő, 20 éves energetikai múltú, 100 főt foglalkoztató Cégcsoport, a Mérnökség területére fogad villamos- energetikai mérnök hallgatókat/pályakezdőket, jellemzően Naperőművek tervezési-, fejlesztési, engedélyeztetési feladataiban való részvételre. 

vpp.hu 

A cégek listája folyamatosan frissül!